Kóstoltad már a mangalicahúst?

Mangalicahús mangalica chorizzó kolbászposta Az utóbbi időben a hagyományos sertéshús mellett újra megjelent a különleges ízű mangalicahús a boltok kínálatában, mint a nehezebben emészthető vörös húsok egyik lehetséges alternatívája. Az újonnan felfedezett mangalicasertésből készült termékekben a hús zsírosabb jellege ellenére alacsonyabb a telített és magasabb a telítetlen zsírsavak aránya, emiatt korszerűbbnek számít, mint a hagyományos húsfajták.

A megfelelő tartás mellett bizonyítottan egészségesebb zsírtartalom miatt a mangalica íze verhetetlen, könnyű elkápráztatni vele a család apraja-nagyját. Akkor sem hagyhatod ki a különleges ízvilágú termékeket, ha igazi ínyenc vagy. Ugye annak tartod magad? :)

Az ősi magyar sertésfajta

A mangalica sertés egy kárpát-medencei igénytelen zsírsertés, melyet több különböző fajta sertés keresztezésével alakítottak ki. A szőke mangalica szőrzete a szürkétől a sárgás-vöröses árnyalatig változhat a tartási és talajviszonyok függvényében. A vörös mangalica szőrzete barnásvörös. Bőrük sötéten pigmentált, a túrókarima, a csecsek és körmök feketék. Jellegzetes mintázatuk a fültő alsó szélén helyezkedik el. A világos, kb. 5 cm átmérőjű folt fokozatos átmenettel pigmentált. Ez az úgynevezett „Wellmann folt”.

Jellegzetes dús, hosszú, göndörödő szőre ridegtartásban is megvédi a hidegtől. Egyedeik a 150 kg testsúlyt is elérhetik. A mangalicasertések alacsony egyedszámuk miatt szigorú fajtatenyésztés alatt állnak, melynek során cél minden jellemző fajta genetikai és fenotípusos megjelenésének és a természetes tartási körülményekhez való jó alkalmazkodóképességeknek a fenntartása. Az egyedszám növelésével a biominősítésű mangalicasertés kiváló alapanyagot nyújt a húsipari termékek előállításához is.

A mangalicahús felejthetetlen ízvilága  mangalica-szavashúsos füstölt kolbász kolbaszposta.hu

A mangalicasertés húsa és ízletes szalonnája is egészségesebb a nagyiparilag tenyésztett hússertésénél. Harmonikus íze feledhetetlen kulináris élményt nyújt kedvelőinek, akik a csemege vagy enyhén, illetve erősen csípős ízvilágot egyaránt szeretik. A szalámik és vastagkolbászok a legismertebb hústermékek, amiket áruházunkban is kiemelt helyen találtok meg.

Megfelelő tartás esetén a mangalicának igazoltan alacsonyabb a koleszterinértéke, és telítetlen zsírokkal is ellátottabb a húsa, ami a magas zsírtartalom miatt szinte olvad a szájban. A mangalicából karajfilé, sonka és ízletes szalonna, valamint zsír is készülhet, de más húskülönlegességek is megtalálhatók a kínálatban.

A megszokott “fehér” és a sötétebb csemege, illetve csípős paprikás ízvilágot beszállítóink gyakran ritka összetevőkkel párosítják, mint a szarvasgomba vagy a vörösbor. A Szilváshús Kft. mangalica-szarvashúsos füstölt kolbásza különleges enyhén csípős, paprikás ízharmóniát teremt.

Változatos mangalicahúsok

A mangalicából ízlés szerint hagyományos magyar fűszerezéssel szalámik és ízletes vékony- és vastagkolbászok készülnek, amik hidegtálak, szendvicsek vagy egytálételek és levesek alapanyagai. A változatos elkészítésnek köszönhetően a mangalicát még a reform étkezésbe is bele lehet illeszteni. Az állat értékes részei tehát sokáig eltartható formában használhatók fel és megfelelően elkészítve, valamint ízesítve és füstölve hónapokig ehetők. A KolbászPosta.hu beszállítói kiváló ízű termékekkel vannak jelen a kínálatban.

Webáruházunkban zavartalan a kiszolgálás. Rendelj kényelmesen otthonról minőségi terméket még ma, és élvezd az utánozhatatlan minőséget.

Tartalomhoz tartozó címkék: Kolbász Szalámi

Villám mangalica vastagkolbász csemege kb.650g Ízgyűjtő (2,5kg/#)

7.846 Ft
7.845,55 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

Villám mangalica vastagkolbász csípős kb.650g Ízgyűjtő (2,5kg/#)

7.846 Ft
7.845,55 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

Mangalica kulen szalámi kb.800g Pásztor

8.553 Ft
8.552,69 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

Mangalica paprikás vastag kolbász kb.600g Pásztor

8.553 Ft
8.552,69 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

Mangalica szalámi kb.800g Palatin

9.126 Ft
9.125,71 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

Mangalica chorizzó kb.500g Palatin

11.154 Ft
11.154,16 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

Békési mangalica vékonykolbász kb.500g/pár

7.277 Ft
7.277,10 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

Villám mangalica vékonykolbász csípős kb.350g Ízgyűjtő (2,5kg/#)

7.314 Ft
7.313,68 Ft/kg
Kívánságlistára teszem

Mangalica páros csemege kolbász kb.300g Pásztor

8.571 Ft 8.228 Ft
-4% -343 Ft
8.228,08 Ft/kg
Kívánságlistára teszem