Sertés virslik és főzőkolbászok - Gyulahús Kft.
Mi a különbség a Gyulai és a Csabai kolbász között?
Gyakran felteszik e kérdést belföldön és külföldön egyaránt...
Az első legszembetűnőbb különbség, hogy a Gyulai Kolbász sertés vékonybélbe töltött vágásérett állapotában
kb. 30-35mm átmérőjű páros, amíg a Csabai kuláréba, azaz sertés vastagbélbe töltött kolbász.
Vastagsága nem egyenletes, átmérője 40-50, esetenként 60 mm is lehet.
Második lényeges eltérés a fűszerezésben rejlik. A Gyulai Kolbász főként borssal, a Csabai csak köménnyel készül.
Mindkettő paprikás kolbász, de a Csabai mindig csípős, a Gyulai enyhén csípőssége a borsban rejlik.
A Csabai Kolbászt ma is inkább hentesek, hentes dinasztiák gyártják, a Gyulai Stéberl András óta „ipari” méretekben
gyártott kolbászt jelent.Aki Békés megyében jár, úgy nem mehet haza, hogy ne kóstolja meg e két Hungarikumot!
Nincs megjeleníthető termék.