Bio Szürkemarha fehér szalámi kb.500g Balatonihús
Egységár: | 7.346,95 Ft/kg |
Elérhetőség: | Raktáron |
Cikkszám: | 10150 |
Kérem vegye figyelembe, hogy a termékek a megjelölt egységcsomagban kerülnek bemérésre. Ezért a számla végösszege változik! |
|
Gyártó: | Balatonihús |
Leírás
Magyar Bio szürkemarha, bio mangalica hús és bio mangalica szalonnájából, tengeri só és bio fűszerek hozzáadásával készült “magyaros” ízvilágú, kellemesen paprikás termék, igazi Hungaricum.
A Hortobágyi Bioszalámi az egészségére és a környezetére igényes ember nemes eledele. Magyarországon a biohús előállítás “zászlós hajója” a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Közhasznú Társaság.
A Magyar szürke marha és a mangalica a puszta gyógyfüvektől illatozó legelőit járja. A Kárpát-medencében kialakult ősi állatfajtáink társai az itt élő pásztoroknak a tiszta víz, a tiszta levegő, a puszta természeti értékeinek és kultúrájának megőrzésében.
Az ökológiai gazdálkodás eredményeként nyert biominősítésű magyar szürke szarvasmarha és mangalica sertés állománya kiválló alapanyag a húsipari termékek előállításához.
A Hortobágyi Közhasznú Társaság és a Balatoni József szalámi készítő közötti sikeres együttműködésnek köszönhetően a Hortobágyi Nemzeti Parkban tartott állatok biominősítésű húsának feldolgozása a mester kisteleki húsüzemében a Biokontroll Hungária KHT ellenőrzésével és tanúsításával történik.
A termékeink elkészítése során a különleges minőségű húsokhoz illő ízesítési és érlelési módokat választottuk. A biominőségű csemegepaprika, fokhagyma, bors, nádcukor és konyhasó valamint a bükkfával történő hidegfüstölés és szárításos érlelés a késztermék érzékszervi tulajdonságát egyedivé varázsolják.
A bioszalámi a Hortobágyi Nemzeti Park védjegyét viseli, környezetbarát, újrahasznosított csomagoló anyagban kerül kereskedelmi forgalomba. Az 500 gramm súlyura készített bioszalámi minőségét megőrzi 50 napig, plusz 20 °C foknál alacsonyabb hőmérsékleten, száraz hűvös helyen tárolva. A Hortobágyi Bioszalámi a fejlesztés évében, 1999-ben elnyerte az Év Bioterméke ‘99 “Nagy Díj”-át, 2000-ben az OMÉK-on második díjat, a FOODAPEST-en Újdonság Díjat nyert.
A termék előállítása során a Hortobágyi Közhasznú Társaságnál és a Kisteleki Húsüzemben alkalmazott minőségirányítási rendszerek: ISO 9001: 2000 szabvány betartásának tanúsítása, HACCP Élelmiszerbiztonsági Rendszer alkalmazása, TQM vezetési módszer alkalmazása.
Hús alapanyag: Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kht.
4071 Hortobágyi, Czinege J. u. 1.
Tel.: 06 52 589 110
Fax: 06 52 369 108
Email:info@hortobagyikht.hu
Web: www.hortobagyikht.hu
Leírás és Paraméterek
Magyar Bio szürkemarha, bio mangalica hús és bio mangalica szalonnájából, tengeri só és bio fűszerek hozzáadásával készült “magyaros” ízvilágú, kellemesen paprikás termék, igazi Hungaricum.
A Hortobágyi Bioszalámi az egészségére és a környezetére igényes ember nemes eledele. Magyarországon a biohús előállítás “zászlós hajója” a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Közhasznú Társaság.
A Magyar szürke marha és a mangalica a puszta gyógyfüvektől illatozó legelőit járja. A Kárpát-medencében kialakult ősi állatfajtáink társai az itt élő pásztoroknak a tiszta víz, a tiszta levegő, a puszta természeti értékeinek és kultúrájának megőrzésében.
Az ökológiai gazdálkodás eredményeként nyert biominősítésű magyar szürke szarvasmarha és mangalica sertés állománya kiválló alapanyag a húsipari termékek előállításához.
A Hortobágyi Közhasznú Társaság és a Balatoni József szalámi készítő közötti sikeres együttműködésnek köszönhetően a Hortobágyi Nemzeti Parkban tartott állatok biominősítésű húsának feldolgozása a mester kisteleki húsüzemében a Biokontroll Hungária KHT ellenőrzésével és tanúsításával történik.
A termékeink elkészítése során a különleges minőségű húsokhoz illő ízesítési és érlelési módokat választottuk. A biominőségű csemegepaprika, fokhagyma, bors, nádcukor és konyhasó valamint a bükkfával történő hidegfüstölés és szárításos érlelés a késztermék érzékszervi tulajdonságát egyedivé varázsolják.
A bioszalámi a Hortobágyi Nemzeti Park védjegyét viseli, környezetbarát, újrahasznosított csomagoló anyagban kerül kereskedelmi forgalomba. Az 500 gramm súlyura készített bioszalámi minőségét megőrzi 50 napig, plusz 20 °C foknál alacsonyabb hőmérsékleten, száraz hűvös helyen tárolva. A Hortobágyi Bioszalámi a fejlesztés évében, 1999-ben elnyerte az Év Bioterméke ‘99 “Nagy Díj”-át, 2000-ben az OMÉK-on második díjat, a FOODAPEST-en Újdonság Díjat nyert.
A termék előállítása során a Hortobágyi Közhasznú Társaságnál és a Kisteleki Húsüzemben alkalmazott minőségirányítási rendszerek: ISO 9001: 2000 szabvány betartásának tanúsítása, HACCP Élelmiszerbiztonsági Rendszer alkalmazása, TQM vezetési módszer alkalmazása.
Hús alapanyag: Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kht.
4071 Hortobágyi, Czinege J. u. 1.
Tel.: 06 52 589 110
Fax: 06 52 369 108
Email:info@hortobagyikht.hu
Web: www.hortobagyikht.hu
Felhasználási terület | Pultos kiszerelés |